Moeder en dochter fotoshoot | Fotoshoot op locatie

We kennen Josée sinds de geboorte van haar jongste dochter, nu 11 jaar geleden. Een mooie, krachtige vrouw. We zien haar in gedachten al stralen in een magazine wat we willen maken. We nodigen haar uit voor een kopje koffie in de studio en na wat koetjes en kalfjes droppen we de hamvraag: ‘Zou je voor ons model willen zijn? Het liefst in je eigen huis, omdat we graag in de toekomst ook op locatie willen gaan fotograferen, zo kunnen we vast oefenen’. Josée bespreekt dit thuis met haar oudste dochter Lisa en ze komen met een goed idee: een moeder en dochter fotoshoot!

Zondagochtend vroeg trekken aan de bel van een prachtig grachtenpand in hartje Gouda. We worden door Josée en Lisa heel hartelijk ontvangen. Na een kopje van de kat en een heerlijk bakje koffie gaan we boven kijken naar de kleding voor de fotoshoot. Er ligt van alles uitgestald op het bed van Josée. Eerst kijken we naar de kleding die Lisa heeft uitgezocht.

We hebben 4 settings voor haar gepland, waarvan 1 set samen met haar moeder. We kijken naar de kleding van moeder en vinden al snel een mooie combinatie met een setje van Lisa.

Lisa is 18 jaar en draagt graag t-shirt en tops met merknamen en ook zien we een spijkerbroek met gaten. We praten over hoe zij straks gezien wil worden op haar foto’s. Is merkkleding of een spijkerbroek met gaten tijdloos of niet? We kiezen een chic jurkje, de spijkerbroek met gaten en een tijdloos setje waarin we haar de moeder en dochter fotoshoot kunnen fotograferen.

Daarna kijken we naar de kleding van Josée. Naast het setje dat we al hadden gekozen, kiezen we ook voor een mooie jurk en een prachtige pastel kleurige top. Ze heeft ook veel accessoires en het is leuk te zien dat ze prachtige combinaties weet te maken met haar uitgezochte kleding. Dan gaat Monique naar beneden om de make-up uit te pakken en kunnen de dames zich gaan omkleden.

Josée gaat als eerste in de make-up, terwijl Lisa haar eigen haar gaat krullen. Josée draagt meestal licht blauwe oogschaduw en daarom kiest Monique dit keer voor hele andere tinten. Josee is heel tevreden over haar nieuwe look. Dan is het haar aan de beurt. Heerlijk als we straks een hairstylist kunnen aantrekken voor ons bedrijf, maar voor nu helpt Lisa ons. Ze maakt prachtige krullen en kijkt trots naar het eindresultaat van haar moeders kapsel. Voor Lisa kiest Monique een prachtige bronstint uit het metallicpalet van Zoeva. Lisa is heel blij met het eindresultaat. En wij ook!


“Een moeder is geen persoon om op te leunen, maar een persoon om leunen overbodig te maken.”

Wanneer Josée de eerste fotoshoot heeft afgerond, gaat zij zich verkleden en mag Lisa poseren bij de schuifdeuren. Met haar mooie make-up, prachtige krullen en jurk is zij net een fotomodel. Zij straalt een enorme zelfverzekerdheid uit. Het is prachtig om haar zo te zien. Wanneer Francis tevreden is over de eerste sessie, gaat Lisa zich verkleden en gaan we verder in de serre met Josée.

Het licht is prachtig en Josée is enorm ontspannen. De beelden tonen een prachtige vrouw, die volledig in haar kracht staat. De poes komt af en toe een kijkje nemen, maar schiet ook net zo snel weer weg. Als Lisa naar beneden komt,geeft ze aan graag in het raam worden gefotografeerd. We ruimen de vensterbank leeg en halen de valletjes weg. Lisa klimt op de vensterbank, ruim een meter boven de vloer. Daar staat ze. Dit wilde ze zo graag. Haar dag kan niet meer stuk! De foto’s worden heel mooi en tonen een zelfverzekerde jonge dame, weggelopen uit de Calvin Klein reclame.

We maken enkele foto’s van Josée die ontspannen in haar eigen stoel zit. Dat zijn de voordelen van een fotoshoot in je eigen huis. En als het licht dan mooi is, dan gebeuren er hele bijzondere dingen. Wanneer Lisa naar beneden komt, maken we nog een paar prachtige shots van moeder en dochter samen.

Op verzoek sluiten we af in de slaapkamer van Lisa. Ze wil nog enkele foto’s op haar eigen bed. Lekker ontspannen en bij het raam. De ramen in een grachtenpand zijn ook zo magisch. De foto’s worden wederom heel mooi en super relaxt.Wat een ochtend! Wat hebben we genoten, van Josée en Lisa, de poezen, maar vooral van de warmte en gastvrijheid. Beide dames hebben zich 200% gegeven en daar zijn de beelden dan ook naar. Fan-tas-tisch! Allebei heel erg bedankt voor deze ontspannen moeder en dochter fotoshoot.


VORIGE

Portretten voor vrouwen | Back in my dress

VOLGENDE

Schoonheid zit van binnen

Neem contact op

Fotostudio

Westhaven 27

2801 PJ Gouda

Francis Frionnet

06 44 651 471

info@francisfrionnetportraits.nl

Boutique stijl portret fotostudio!

Het creëren van die unieke portretervaring om weer in contact te komen met jezelf of om te delen met dierbaren is onze drive.

JA, IK WIL MEER WETEN