Winnaar Women Only Event | Fotoshoot in Haarlem

Eind juni vroeg ik Joan van Praktijk Joan Bieger of ze gastspreker wilde zijn voor ons Event: Women Only. Zonder te twijfelen zij Joan meteen: ‘Ja!’ Super lief en super blij, keken we uit naar 9 september. Joan zou vertellen over hoe belangrijk het is om elkaar als vrouwen te helpen en te steunen. Zoals vrouwen in een stam, zouden wij vrouwen in deze drukke, vluchtige maatschappij elkaar veel meer kunnen geven, geheimen, vreugde en verdriet kunnen delen.

En dan is het zover, het Women Only Event. Na mijn intro geef ik de microfoon aan Joan. Zij vertelt over haar leven, haar werk en haar missie. Joan sluit af met een bijzondere oefening. Ze vraagt mij op het podium te komen en pakt mijn handen. Joan stelt dat een vrouw het heerlijk vindt om te horen wat ze gewaardeerd wordt. Ze zegt: Monique, ik waardeer enorm jouw enthousiasme. Ze besluit met: “En ontvang het ook!” En zo geven alle vrouwen elkaar ‘woorden van waardering’.

Aan het eind van de avond kan 1 iemand een droom fotoshoot winnen. Iedereen die die avond op het event is, heeft een papiertje met haar naam in een hoge hoed gedaan. Roos komt naar voren en trekt 1 briefje… op het papiertje staat: Joan Bieger. Zij wint een droom fotoshoot!

Kort na het event hebben we contact. Joan’s droom fotoshoot zou zijn om het liefste haar verhaal van de ‘love tribe’ in beelden neer zetten. Zij wil haar vijf kernwaarden op foto vastgelegd, bijvoorbeeld het vrouwelijke, het gevoelige. Het gedragen worden door de natuur, maar ook het creatieve, het onderweg zijn en het jezelf zijn. En waar we het al vaker over hebben gehad, dat ‘the universe has your back’ gevoel. Ze ziet zichzelf hardlopen in een bosrijke omgeving, het is duidelijk dat we de fotoshoot in Haarlem gaan doen.


“the Universe Has Your Back”
Gabby Bernstein

Enkele weken later zitten we al om 6.34 uur in de trein richting Haarlem. Wanneer we het station uitstappen, komt het werkelijk met bakken uit de lucht. Als twee verzopen katjes melden we ons bij het Flow Plaza in Haarlem. Een warme begroeting en een lekker kopje koffie zorgen er voor dat we snel alle nattigheid vergeten. We nemen de dag door en laten veel afhangen van het weer.

Op verzoek van Joan maakt Monique haar op en checkt ook haar haar. Dan gaat Francis beginnen met de fotoshoot. Het begin gaat niet zo soepel, omdat Joan graag wil weten ‘wat zij moet doen’. Maar ze moet helemaal niets, ze mag vertrouwen op wat er is.

Na de eerste sessie begint het buiten lichter te worden. Joan verkleedt zich en wij trekken onze natte schoenen weer aan. Dan stappen we in de auto en rijden naar het Groenendaalse bos. En wat Joan ons daar laat zien is echt een magische plek. En terwijl ik met tas, jas en andere spullen sjouw, geniet Joan van het bos en begint hard te lopen. Francis maakte prachtige beelden van een sterke vrouw, een krachtige dame, Joan noemt zichzelf een ‘Powerwijf’. En dat is ze!

Na een heleboel geweldige beelden in het bos, gaan we nog verder. We sluiten af bij de zee. En zo eindigen we op het strand bij Bloemendaal. In een gezellig strandtentje drinken we een heerlijk kopje koffie. Daarna lopen we nog even richting de zee. Maar helaas zit het weer niet mee en na een paar shots, lopen we terug naar de auto. Moe maar heel voldaan.

Terug in het Flow Plaza maken Francis en ik de lunch. Het tijd voor een salade en een heerlijk kopje zelfgemaakte tomatensoep van het huis. We genieten na van de bijzondere ochtend. Joan geeft ons de tip om deze fotoshoots ook aan te bieden aan vrouwelijke ondernemers. De foto’s zijn zeer geschikt om de website van deze vrouwen naar een hoger niveau te krijgen. We nemen de woorden van Joan graag ter harte.

Wanneer we weer huiswaarts vertrekken… begint het weer te regenen. Maar wij laten ons door niets en niemand meer tegenhouden! Next stop… PARIS!


VORIGE

Event Women Only | een avond voor vrouwen over portretfotografie

VOLGENDE

Een fotoshoot bij FFP is een ware belevenis

Neem contact op

Fotostudio

Westhaven 27

2801 PJ Gouda

Francis Frionnet

06 44 651 471

info@francisfrionnetportraits.nl

Boutique stijl portret fotostudio!

Het creëren van die unieke portretervaring om weer in contact te komen met jezelf of om te delen met dierbaren is onze drive.

JA, IK WIL MEER WETEN