Wordt 2018 het jaar van de vrouw?

Oprah for president in 2020! Zo luidde een door veel mensen gedeelde wens op Twitter de afgelopen week. Aanleiding was de inspirerende speech die Oprah Winfrey gaf tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Ze riep daarin op tot tolerantie en gelijkheid.

Natuurlijk is die roep niet nieuw. Wel nieuw is dat het tijd is voor vrouwen om zich te laten zien en horen. Dat ze hun verhalen vertellen. Dat ze hun woorden kracht geven. Tijd voor actie! Niet voor niets werd tijdens‘De Wereld Draait Door’ op 8 januari 2018 gesproken over #timesup als opvolger van #metoo.

Toen ik de speech van Oprah zag, was ik onder de indruk van haar kracht. Ik moest aan “Hidden Figures” denken. Een film over de ongelijkheid van Afrikaans- Amerikaanse vrouwen die belangrijke wiskundige data aan de NASA leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te lanceren. Deze film is vanaf 9 maart 2018 te zien in de bioscoop. Zelf voel ik geen ongelijkheid in ras, gender, klasse, ‘disability’, geloof of cultuur, maar dit waargebeurde verhaal speelt zich af begin jaren ‘60. Dat is nog helemaal niet zo lang geleden!


“Beauty is about enhancing what you have. Let yourself shine through.”
Janelle Monae

Gisteren sprak ik Hanny Schoonderwoerd van ‘Mijn verhaal in klare taal’. Zij vertelde dat het haar opvalt hoe klein vrouwen zich blijven maken. Boos en verdrietig is zij, want de vrouwen die bij haar komen hebben zoveel potentie. Wat is dat toch, zien zij dat zelf niet? Het heeft alles met jezelf serieus nemen. We mogen onszelf, onze dromen, wensen en talenten serieus gaan nemen. Jouw talent is hard nodig, om ervoor te zorgen dat het leven echt gelijkwaardig wordt voor alle vrouwen overal ter wereld!

Bijna een jaar geleden besloten wij vrouwen te gaan portretteren. Iedere fotoshoot is speciaal, want vrouwen laten allemaal iets van hun verhaal zien. Iets waar zij mee worstelen, nog nooit met niemand hebben gedeeld, trots op zijn of mee overvallen zijn, zoals een ziekte, scheiding of verlies. Maar zij toonden allemaal hun ware kracht voor de camera en wij mochten hierin delen. Dat doet enorm veel met me!

Op 8 maart 2018 is het Internationale Vrouwendag. Doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Het thema van 2018: vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig. Toevallig vieren Francis en ik die dag ook dat het 27 jaar geleden is dat we elkaar ontmoetten én dat Francis Frionnet Portraits 1 jaar bestaat. En dat is een feestje waard. Vier je vrouw zijn, vier me.


VORIGE

Een fotoshoot bij Francis Frionnet Portraits… een ware belevenis!

VOLGENDE

Fotosessie met Diana

Neem contact op

Fotostudio

Westhaven 27

2801 PJ Gouda

Francis Frionnet

06 44 651 471

info@francisfrionnetportraits.nl

Boutique stijl portret fotostudio!

Het creëren van die unieke portretervaring om weer in contact te komen met jezelf of om te delen met dierbaren is onze drive.

JA, IK WIL MEER WETEN